Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Για Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Οταν μπλέχτηκε η Πάνω Πόλη με την Κάτω Πόλη η Πάνω αρνιόταν πεισματικά να δεχτεί το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το Θερμαϊκό, τα κάστρα και τις μπουγάτσες.
Τα 504 χιλιόμετρα στο μυαλό της γίνανε λιγότερα και προσπαθούσε να ενώσει τις 2 πόλεις, αλλά οι άτιμες είναι τόσο ίδιες αλλά και τόσο διαφορετικές.
Ξύπνησε ξαφνικά μια μέρα ήρεμη και ανακοίνωσε στα κάστρα, το Θερμαϊκό και τις μπουγάτσες οτι τους αγαπάει πολύ αλλά θα τους αφήσει για να πάει να βρεί τα καλαμάκια και τους χαμουτζήδες.
Όλα γελάσανε δεν την είχανε ικανή ομως αυτή το είδε σαν παιχνίδι και έφυγε.
Και ακόμα παιχνίδι το βλέπει γιατι αν δεν δεις τη ζωή σαν παιχνίδι πάει την π@ύτσισες, σε τραβάει απο δώ και απο κει όπου θέλει και περνάνε τα χρόνια και ανακαλύπτεις στα 50 σου οτι τελικά έδωσες χαμένες μάχες και αυτές που είχαν ουσία τις παρέδωσες αμαχητή.
Οταν ανακάλυψα το blog του street spirit και διάβασα πως άφησε την Κάτω Πόλη για την Πάνω Πόλη για να ζήσει με τη Β. ζήλεψα το θάρρος του, αλλά κατάλαβα οτι κότσια έχουμε όλοι φτάνει να τα βρούμε μέσα μας γιατι κάπου στην πορεία της ζωής μας τα κρύψαμε, το ασφαλές ελληνικό οικογενειακό περιβάλλον μας έβαλε στη νοοοτροπία του δεν μας χρειάζονται, υπάρχουν και ασφαλείς οδοί.
Αλλα τελικά οι δύσκολοι δρόμοι είναι αυτοί που μας αλλάζουν γιατι διαφορετικά δεν μπαίνουμε στο τρυπάκι της αλλαγής είμαστε της χαλαρότητας και της ασφάλειας.
Δεν είναι κακό απλά δεν ταιριάζει σε όλους.
Ο street spirit είναι ευτυχισμένος στην Πάνω Πόλη και χαίρομαι γι αυτόν και μου δίνει κουράγιο.
Η δική μου ζωή στην κάτω πόλη δεν έχει μπει ακόμα σε τροχιά κάνει τα πρώτα της βήματα αλλά ευελπιστώ οτι θα πάρει το δρόμο της και προς το παρόν το δρομάκι είναι πολύ όμορφο κάπου θα βρει τη σωστή στροφή και θα βγεί και στην εθνική.

Υ.Γ. ( Μην εκλάβετε ως κακία απλά ως διευκρίνηση)
1) Δεν μιλάμε όλοι οι Θεσσαλονικείς με με και σε σε όλες τις προτάσεις μας, πολύ τηλεόραση βλέπετε μερικοί. Η αιτιατική μπαίνει οπου είναι απαραίτητη και όχι για το θεαθήναι.
2) Το λλλλ το παχύ δεν το έχουμε όλοι σε μεγάλο βαθμό αλλά και σε μικρές δόσεις.
3)Ο επόμενος που θα με πει επαρχιωτοπούλα ας ρίξει πρώτα μια ματιά στη καταγωγή του, δεν μπορεί όλοι να γεννήθηκαν Αθηναίοι σε αυτή την πόλη. Αλήθεια μετά απο πόσα χρόνια ξεχνάει κανείς την καταγωγή του και αυτοανακυρήσετε Αθηναίος?

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ.!!!

12 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αυτά περί ... Πάνω και Κάτω Πόλης να τα κόψεις σε παρακαλώ!
Να λες ... "Μεγάλο Χωριό" και "πρωτεύουσα"! χεχε

zouri1 είπε...

γινεσαι αθηναιος οταν τα μισα χρονια της ζωης σου συν 1 ,μενεις εδω.Ειναι δυσκολο γλωσσικά καποιον απο πανω να μεινει κατω.Εσυ ομως δεν εισαι μονη,και εκει ειναι το μυστικο της προσαρμογης σου.Η αθηνα εχει αλλα μυστικα.Θελει αλλη οργανωση για να ζησεις εδω.Να ξεχασεις και τον μεσημεριανο υπνο.και το να βγαινεις εξω,και να συναντας φιλους.Αλλα μετα απο καποια χρονια,ισως να μην θελεις να ξαναμεινεις πανω,και να την βλεπεις και εσυ,ενα μεγαλο χωριο.Ξεχνα την περιοχη του αεροδρομιου και τις μπουγατσες.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Άμα τον ήλιο γνώρισες στην πόλη σου...
ήλιους, παντού θα φτιάχνεις στην ζωή σου..
Όπως τώρα, με την μουσική που ακούω..
Καλησπέρα σου..

Erwtas Stomaxhs είπε...

Τι να σε πω; μαλλλακία έκανες.

Σαλλλόνικα Φορέβα!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

καλώς ήρθες, λοιπόν!

το how to save a life, είναι, απλώς, κομματάρα...

afterhours είπε...

Καλορίζικο το νέο μαγαζί :P. Καλή αρχή στη χειρότερη πόλη της Ευρώπης..

patsiouri είπε...

Κολοαθηναίοι...είναι οι χειρότεροι απ'όλους...

Μόλις μπήκα από τη δουλειά, από το πρωι΄έξω...

Το Κουρασμένο Πατσιούρι...

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

....ναι, τι να σου λέω τώρα....όλοι σ'αυτήν την πόλη γεννήθηκαν στα ανάκτορα και στην Αεροπαγείτου....γι'αυτό κάθε 3ήμερο και Πάσχα αδειάζει όλη η Αθήνα!!!...αν σε ξαναπούν επαρχιωτοπούλα πες..."ναι είμαι όπως και το 85% των ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα"...ένα άλλο 10% είναι άνθρωποι ξένης εθνικότητας και ένα 5% γνήσιοι Αθηναίοι(3-4 γιενιές πίσω)μπασταρδεμένοι με επαρχία φυσικά....!!!!

Μαράκι είπε...

Ασκαρ....θα πω καμιά κουβέντα τώρα για την πρωτεύουσα...

Zouri μεσημεριανό ύπνο?...σε όποια πόλη κι αν ζεις το ξεχνάς αυτόν εκτός κι αν δουλεύεις στο δημόσιο, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη εκτός απο το υπέροχο κυκλοφοριακό έχουμε και υπέροχα ωράρια εργασίας με χαμηλές αποδοχές και λέμε και ευχαριστώ.
Δεν ξερω τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως φύγω και απο την Ελλάδα, ακόμα κι αυτό είναι στα σχέδια, λίγη περιπέτεια δεν βλάπτει προκειμένου να βρείς αυτό που ψάχνεις...και είναι καλύτερο απο το να τα δέχεσαι όλα μοιρολατρικά και να γκρινιάζεις...γερνάς γρήγορα.

Σπίθα αυτό είναι αλήθεια κουβαλάμε μέσα μας τόσες εικόνες δεν πρέπει να τις κλειδώνουμε σε κανένα ντουλαπάκι του μυαλου.

Έρωτα το ξέρω αλλά τι να κάνουμε έρως ανίκατε...λένε...

Σπύρο σεραφείμ δεν θα βάλουν το ρημαδοίντερνετ στο σπίτι θα βάλω κι άλλα ωραία..

Αfterhours υπάρχουν και χειρότερες πόλεις πίστεψέ με!!

Patsiouri ως τώρα με εκνευρίζανε σιγά σιγά αποκτάω άμυνες και αρχίζει το δούλεμα, κρίμα που οι στενόμυαλοι πέρνουν αργά στροφές και μέχρι να καταλάβουν οτι τους τη λές χάνεις τη διάθεση για γέλιο.Κουράγιο, κοίτα να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς.

Εγώ πάντως γιορτές θα κάνω Θεσσαλονίκη που είναι πάντα γεμάτη κόσμο και πανέμορφη, με κομπλεξικούς δεν ασχολούμε δεν θα τους κάνω τη χάρη.
Αλήθεια εσύ απο πιο δάσος κατέβηκες?

K-Top είπε...

Κομπλεξικούς έχει παντού.. μην ασχολείσαι. Είμαι βόρειος και εγώ, στην Αθήνα από το 2004 και απλά γελάω με τους πάνω και τους κάτω κομπλεξικούς.

Ανάλογα που βρίσκομαι μιλάω τη γλώσσα τους. Στην τελική έχω και καλύτερους τρόπους να περνάω την ώρα μου από το να μαλώνω με τον κάθε σουβλατζή.

Memphis Ex Noel είπε...

Πες τα πες τα αδερφουλα μήπως καταλάβουν τίποτα εκεί κάτω οι χωριάτες (Οι γνήσιοι Αθηναίοι δεν ξεπερνάνε τους 20.000 αλλά και γώ να έμενα τα μισά χρόνια και παραπάνω της ζωής μου εκει κάτω πάλι Σαλονικιός θα ήμουν. Έτσι γεννήθηκα έτσι θα πεθάνω.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο κι εγώ έγραφα για σουβλάκια και καλαμάκια στο blog μου

http://kosmoagiristos.blogspot.com/2007/10/blog-post_8653.html

αλλά με πρόλαβες λόγο ForthNIET...

Yoni είπε...

Μπράβο σου Μαράκι! Είχες το θάρρος να κάνεις, αυτό που δε κατάφερα να κάνω εγώ μετά απο 6 χρόνια λατρείας με τον Αθηναίο μου! Και φυσικά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Φιλιά απο τον Θερμαικό και καλό ξεκίνημα στο νέο ταξίδι σου στην αγαπημένη Αθήνα!(αν και η αναρτηση σου μετραει απο το 2007)
(ναί, όλα ένα ταξίδι είναι)